Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 18 oktober 2010

Mäktiga vibbar när Härnösands kulturliv kraftsamlade


Under hela lördagen vibrerade Härnösand av allehanda kulturaktiviteter. Under namnet ”Härnösand vibrerar” kraftsamlade kulturlivet i kommunen för en manifestation av den lokala kulturens mångfald, rikedom och vitalitet.

Tidningen hälsade på hos konstnären Jan K Persson i hans ateljé i Östanbäck, där han hade öppet hus, tillsammans med inbjudna konstnärskollegorna Anki Källström från Sundsvall och Christer Carlstedt från Övik.

- Fullt med folk hela tiden, och vi fick faktiskt också sålt en del, sa Jan.

Också på Metropol, där det spelades jazz och närbesläktat hela dagen lång, var det bra publiktillströmning.

Norrdans hade nypremiär på sina två kortföreställningar ”I kväll eller aldrig” och ”Ring of fire”. Det var fullsatt i salongen på Fyren, och ovationerna ville aldrig ta slut.

Över hela stan, i Prismahuset, Sambiblioteket, Konsthallen, Murberget, var det konstutställningar, målarverkstad, visningar på Technicus, musik, dans, teater, sång. Även Poesifestivalen ingick som en del. Det var inte att tänka på att kunna hinna med allt, i synnerhet som många programpunkter kolliderade med varandra. Ett angenämt problem, som bara ytterligare underströk kulturutbudets enorma rikedom i Härnösand.

Elisabet Jonsson, som tillsammans med kulturchefen Jan Wolf-Watz, var general för ”Härnösand vibrerar”, var trött och lycklig:

- På de ställen där jag har varit var det en fantastisk respons. Det ser ut som att arrangemanget har varit en stor succé.
- Nu ska vi utvärdera och lära av det här året för att gå vidare. Jag tror och hoppas på en fortsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar