Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 4 oktober 2010

Höstmarknad i Bjärtrå


Det var höstmarknad på lördag på Kombis i Bjärtrå utanför Kramfors. Som vanligt var det Bjärtrå byalag som stod som värd för arrangemanget.
- Vi vill samla människor från närområdet för en säsongsavslutning, säger Gun Larsson från byalaget.

Lokala hantverkare och odlare hade försäljning inne. Där fanns också loppis, servering och fiskdamm för de minsta. Dragspelaren Ove Hedberg från Köja stod för underhållningen. Utanför kunde besökarna värma sig med nylagade kolbullar, som spred en inbjudande doft runt om i bygden.

- Det är mycket folk här idag, säger Gun Larsson, förmodligen fler än förra året, som var lite av ett rekord.

Det fanns ett stort utbud av hantverkarprodukter. Kläder, varma strumpor inför den kommande kalla årstiden, mössor och vantar, smycken, keramik och diverse attiraljer gjorda i näver.

Lokalt odlade produkter fanns det gott om. Bröd och bakverk av alla de slag, sylt och honung, svamp, och naturligtvis också grönsaker. Afrikagrupperna var där med rättvisemärkta produkter mer långväga ifrån.

Inger Holmberg från Allsta gård säljer ekologiskt odlade grönsaker. Det mesta av hennes försäljning brukar annars ske på gården, och hon åker inte runt på marknader så mycket.

- Men marknaden i Bjärtrå vill jag inte missa. Det är hemmaplan, och det är extra roligt när grannarna kommer och handlar, säger Inger Holmberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar