Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 2 december 2013

Tradition med globalt perspektiv i PrästmonJulmarknaden i Prästmon höll traditionsenligt till på Medeltidscentrum, med försäljning både inne och ute. Arrangör var som vanligt föreningen Styresholmsspelet. Och liksom alla föregående år är det bara hantverk av bra kvalitet som gäller.

Förutom det klassiska sortimentet med textilier, slöjd, smycken och juldekorationer fanns det flera lite speciella inslag.

Svenska kyrkan fanns på plats, och sålde av Sackeus rättvise – och kravmärkta produkter. Det var thé, kaffe och choklad. Spännande var kaffe tillverkat av indianer från Mexiko, som vägrar att överge sina traditionella produktionssätt och arbetar i kollektiv med olika kooperativa former.

Föreningen Bibliotekets Vänner, som på ideell basis driver ett bibliotek på Folkan i Nyland, efter att den kommunala biblioteksfilialen har lagts ner, sålde böcker som man har fått till skänks av låntagare. Man visade dessutom upp gamla jultidningar från 1915 och framåt, med fantastiska illustrationer av kända konstnärer, och gamla nothäften med schlager från 50-talet.

Ute samlade Björn Eriksson och Nima Winroth från Hola in pengar till en klassresa genom att spela folkmusik på mungiga.


-          Det är ett gammalt instrument, som dessutom finns över hela världen, bra symbol för Advent, sa Nima Winroth.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar