Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 30 december 2013

Blandad jazz med ett eget språkJazzkonserten på Babelsberg under mellandagarna har blivit en etablerad tradition i Kramfors. För Lina Melander och Daniel Forsberg var det fjärde året. De har spelat mycket med Christian Sundeqvist, medan gitarristen Carl Sjöström från Övik var en ny bekantskap.

Kvällen innan, på söndag, spelade kvartetten på Hallstaberget i Sollefteå. För sångerskan Lina Melander var det hemmaplan, och hon var mycket nöjd med konserten.

-          Fantastisk lokal, stor publik som förstår att uppskatta jazz, jag hoppas verkligen att spelningen på Hallsta blir en återkommande tradition, säger Lina.

Också på Babelsberg var det bra uppslutning, och en blandad publik med både ungdomar och en del lite äldre. Det är tydligt att jazzen håller åter på att få en stark ställning i Kramfors.

Kvartetten bjöd på en varierad repertoar, med några klassiska jullåtar, som Jingle Bells och Jag kommer hem igen till jul, men även mer popbetonat material, bland annat Jag önskar dig en stilla natt av Bo Kaspers orkester.

-          Men vi har ett eget stuk på låtarna, med ett jazzigare språk, säger Christian Sundeqvist.

Dessutom spelade man flera låtar komponerade av nykomlingen i gänget Carl Sjöström.


-          Att spela egna och kompisarnas låtar är det roligaste som finns, säger Daniel Forsberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar