Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 16 december 2013

Ny tradition med storbandsjulDet bjöds på julmusik i storbandstappning igår på Babelsberg. Kramfors storband tillsammans med Sanna och Klas Norberg som solister spelade ett blandat program med julsånger och storbandsklassiker.

-          Förra årets konsert slog så väl ut att vi bestämde oss att spela i år igen, och andra året då har det redan blivit tradition – storbandsjul tredje advent, sa bandledaren Per-Åke Stockberg.

Att det är populärt med storbandsmusik i Kramfors gick det inte att ta fel på, det kom mycket folk till Babelsberg, det var så fullt att många var tvungna att ta plats uppe på läktaren.

Den repertoar som det bjöds på var en blandning av julsånger i den amerikanska traditionen, bland annat Santa Claus is coming to town, All I want for Chrismas is You och White Christmas, med storbandsarrangemang, ”swingifierat” som någon så träffande uttryckte det, och klassiska storbandhits som New York, New York, Moon over Bourbon Street, och Cute, i ett arrangemang av Hans Garneij.

I mer än hälften av numren stod äkta paret Sanna och Klas Norberg för sången, som Kramfors eget svar på en glimmande Celine Dion och en halvfyllig Frank Sinatra.


Avslutningen var nog en smula utanför storbandstraditionen, med allsång av Nu tändas tusen juleljus, ackompanjerad bara på piano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar