Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 9 december 2013

Luciakröning med mycket musik



Kramfors Lucia Annie Börjesson kröntes på söndag under högtidliga former i Gudmundrå kyrka. Det var stämningsfullt och med mycket musik. Både Lucian med sina tärnor och inbjudna artister sjöng och spelade melodier med anknytning till högtiden.

Luciaföljet tågade in efter klockringningen under nästan totalt mörker. Sedan tändes fler och fler ljus vartefter. I sitt välkomsttal påpekade kyrkoherde Agne A Andersson att Luciafirandet handlar just om att sprida ljus när det är som mörkast. Det handlar givetvis inte enbart om belysning, utan lika mycket, om inte mer, om det inre ljuset, helt enkelt att visa att man bryr sig om sina medmänniskor.

Agne A Andersson nämnde särskilt de nyanlända flyktingarna i Kramfors.
-          Det är en viktig högtid, säger Agne A Andersson.

Det bjöds på mycket musik under kröningen. Anna Sjöstedt, ackompanjerad av Josefin Lundholm på gitarr, sjöng Tänd ett ljus, och Linn Rönnholm Book spelade Himlen i min famn på tvärflöjt. Samma konstellation återkommer senare med Nu tändas tusen juleljus respektive Halleluja.

Lucia och tärnorna under ledning av Malin Lindström framförde ett helt program med Det strålar en stjärna, Stjärnorna, Låt det brinna, och Änglarna, som de sjöng vackert i stämmor.

Den ganska stora publiken i kyrkan kunde också sjunga med i ett par populära psalmer, innan Luciatåget skred ut sjungandes den traditionella Luciasången.

Dagens kollekt gick till arrangerande Lions lokala välgörenhetsarbete.


Bråda dagar väntar nu Lucian och tärnorna när de ska besöka en lång rad företag i kommunen på fredagen, och sedan sprida ljus och glädje på samtliga äldreboenden i centrala Kramfors under lördagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar