Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 4 december 2013

Skönsjungande språktjej året Lucia i Kramfors



Glädjen var stor hos familjen Börjesson när Lions ringde på igår kväll för att berätta att dottern i huset Annie har valts till årets Lucia i Kramfors. För Annie kom beskedet som en fullkomlig överraskning.

-          Jag gick inte in för att bli Lucia, utan ville bara vara med och sjunga, sa en lycklig Annie Börjesson.

Omröstningen om Lucia skedde dels genom sms, dels genom skrivna lappar som samlades in under skyltsöndagen. Enligt Lions president Monica Breitholtz vann Annie klart. Hon är också mycket noga med att poängtera att Lucia inte är någon skönhetstävling.

-          Enda kriteriet är att man ska tycka om att sjunga och uppträda, säger Monica.

Lucias huvudsakliga uppgift är nämligen just att uppträda i olika sammanhang. Det gäller givetvis för hennes tärnor också. Flickorna har redan hunnit öva, och haft flera repetitioner tillsammans.

Efter kröningen, som sker under högtidliga former på söndag i Gudmundrå kyrka, väntar ett digert program för ljusets drottning i Kramfors. Fredag nästa vecka besöker Luciatåget en lång rad företag och institutioner i Kramfors, och dagen efter är det dags att sprida glädje på samtliga äldreboende i centralorten.

Annie Börjesson är 17 år, och hon går på Räddningsgymnasiet på Sandö, naturvetenskaplig inriktning. Hon trivs bra i skolan, och hennes favoritämnen är språk och psykologi. Efter studenten tänker hon resa ett tag och studera språk. Tilltänkta resmål är i första hand Malta, men kanske också Thailand och Spanien.


Annies största fritidsintresse är musik. Hon har redan skaffat sig en viss scenvana, förra vintern uppträdde hon på musikcaféet på Babelsberg, dessutom har hon sjungit på bröllop och dop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar