Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 16 december 2013

Julsöndag i Nyland i dagarna två



Julsöndagen i Nyland tjuvstartade redan på lördag. Det var traditionell julmarknad inne på Folkan, och den fortsatte på söndag. Dessutom bjöds det på olika aktiviteter. Det var öppet hus hos räddningstjänsten, och musikaliska lekar på Tingshuset.

Efter att ha hållit till på olika ställen, förra året var man i Strandhallen, året dessförinnan på parkeringen framför järnhandeln, har nu Nylands julsöndag hittat hem till ortens eget Folkets hus – Folkan.

-          Här inne riskerar vi inte att hela evenemanget blåser bort, och inte heller att knallarna får en undanskymd plats där de inte syns, säger Jan Bertilsen från medarrangerande Lions.

Trots att det kom hyggligt många besökare på lördag, och det såg ut att bli en bra publiktillströmning även på söndag, tror Jag Bertilsen att i fortsättningen ska man nog koncentrera julsöndagen till enbart en dag.
-          Två dagar är för mycket, i synnerhet som konkurrensen är stor från många andra ställen, säger Jan.

I år hade man lockat till sig försäljare från Härnösand, Prästmon och Styrnäs, och naturligtvis också lokala knallar från Nyland.

På brandstationen hade räddningstjänsten öppet hus, och de barnen som ville fick åka en runda med brandbil.

Tomten tog emot barnens önskelistor utanför Tingshuset, och senare delade han ut godispåsar, säkerligen helt enligt önskemålen.


Inne på Tingshuset var det konsert, Julkul, för barnen, under ledning av Fredrik Högberg. Det var dans kring granen, Ytterlännäs kyrkokör sjöng, det var allsång och vilda upptåg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar