Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 7 juni 2010

Många nya och gamla svenskar firade nationaldagen i Kramfors


Nationaldagen firades i Kramfors på många ställen runt om i kommunen. Traditionsenligt har vädret alltid varit bra på nationaldagen, och vädrets makter svek inte i år heller. Många slöt upp på torget i Kramfors, där det bjöds på ett digert program.

Dagen började med att nya svenskar hälsades välkomna med en ceremoni i kommunalhuset. Det var sju personer från Polen, Finland, Sydamerika och Mellanöstern som hade blivit svenska medborgare, och fick nu ett diplom och en svensk flagga som tecken på sin hemmatillhörighet i Sverige och i Kramfors. Sedan bjöds det på tårta och kaffe.

- Det var mycket uppskattat, sa Rebecka Ekvall från medarrangerande Lions, alla tyckte att det var en kul grej att bli välkomnade på det här sättet.

Musikdirektvinnarna Beatrice Aurore and The Make-Believe Mimers underhöll, liksom elever från Ådalsskolans musikalutbildning. Mellanstadiestråkar och Ådalens blåsorkester spelade, Ytterlännes paradorkester hade en drilluppvisning, och Svanökören sjöng sånger ur den patriotiska repertoaren.

Flaggan hissades av hemvärnet, och nationalsången sjöngs av många stämmor på torget.
Årets talare var kompositören och musikern Fredrik Högberg. Huvudbudskapet i hans tal var att Kramfors är en fantastisk plats, och att Ådalens storhetstid har ännu inte varit, utan vi ska skapa den tillsammans.

Firandet avslutades med att 500 gula och blåa ballonger släpptes upp.

Nationaldagen firades också i Nordingrå, Ullånger, Nyland, Vibbygerå och Nora.

Publicerat i Tidningen Ångermanland 2010-06-07

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar