Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 30 december 2011

Speciell julkör bjöd på julmusik i Nordingrå


Även om julen är över, kan man fortfarande lyssna på julkonserter. Den traditionella Julmusiken i Nordingrå kyrka igår kväll lockade en rekordpublik.
- Det är bara fyra dagar sedan jul, och då går det väl lika bra med julmusik som i november, säger Lena Bagge Lindström, körledare.

Den traditionella konserten under mellandagarna framfördes av en speciell julkör, som består dels av Nordingrå kyrkokör, dels av alla som vill vara med, och de är många. Inte mindre än 13 stycken var nya för i år.

Dessutom uppträdde en ungdomskör, Unga röster, med sju lovande sångare. Kvällens solister var Sara Öhlén, Cecilia Parkman, Carl Gustaf Nordin och Emanuel Bagge Lindström.

Musikerna kom från Nordingrå och omnejd, och den omnejden var ganska vidsträckt, det fanns personer från Kramfors, Ullånger, Örnsköldsvik, Nätra, Köpmanholmen, och faktiskt till och med Piteå.

Programmet var en blandning av traditionell julmusik som Stilla natt, Gläns över sjö och strand, Jul, jul, strålande jul, psalmer, klassiska stycken som Hallelujakören ur Händels Messias, och moderna sånger som Carola Häggkvists Himlen i min famn.

Julmusiken i Nordingrå kyrka har ökat för varje år. Förra året var det 390 besökare, och i år hoppades man på över 400, vilket det faktiskt såg ut att vara. Stämningen var fantastisk, och det fanns inte en ledig sittplats i kyrkan, en del satt uppe på orgelläktaren. Det rådde mild kaos på parkeringen, och tidningens utsände blev utskälld för sitt sätt att ställa bilen, inte utan anledning.

Efter konserten bjöds det på glögg och kaffe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar