Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 5 december 2011

Framtidstro när Sundströms bil firade 40


Sundströms bil firade 40 år i Kramfors med fest i dagarna tre. Det bjöds på kaffe med tårta, jultallrik och olika erbjudande till både gamla och nya kunder. På lördag var det Familjedag med bland ansiktsmålning, fiskdamm och tårtkalas.

Det var den första december 1971 som Arnold Sundström öppnade verksamhet, till en början i lokaler i Brunne. Då hade han redan hunnit hålla på med bilar i nästan tjugo år, han blev lärling på en bilverkstad 1953.

Genom åren har det förstås gått upp och ner. Arnold minns det höga ränteläget och restriktioner för avbetalningsköp på 90-talet, då var det kärva tider. Men det har ändå mest varit positivt, och det roliga har varit att träffa folk och få göra affärer.

Den mest minnesvärda händelsen genom åren var när en äldre man skulle provköra en ny bil och Arnold åkte med.
– Plötsligt frågar han vad det är för en pedal i mitten, han visste inte att det var bromsen!
Färden slutade i ett staket, men det blev affär ändå, han köpte bilen.

Verksamheten drivs numera av sonen Fredrik. Efter nio år i Stockholm flyttade han hem till Kramfors, och tog över efter pappa. Han trivs bra både med jobbet och att vara tillbaka i hemstaden. Affärerna går bra, sedan 2008 har omsättningen tredubblats, och i år blev Sundströms för andra gången årets försäljare i Sverige. Snart bär det av till Budapest för Europafinal.

Sundströms är ett riktigt familjeföretag, mamma Margit har ända sedan starten fram till förra året skött det administrativa, och lillebror Anders brukar hjälpa till på helger och vid speciella tillfällen.

Både Arnold och Fredrik gläds åt att det händer så mycket positivt i Kramfors just nu. Konjunkturen är visserligen osäker, men de ser ändå ljust på framtiden för företaget.
– Optimism är ett släktdrag, säger de samstämmigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar