Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 26 december 2011

Kulturtorget vecka 51


1. Vilken lokal kulturpersonlighet får en julklapp av dig? Vad får personen och varför?

Finns flera starka kandidater, Maria Hamberg, Kulturbygden...men jag tror att det får bli konstnären Janne Björkman. För att han lyckas att utsmycka de mest osannolika platser, som man trodde var helt omöjliga att göra vackrare. Men han lyckas och för det borde han få en ny cykel och ett årskort på Kramforsbussarna.

2. Ge en svensk kulturpersonlighet en julklapp? Vad får personen och varför?
Det var ett lätt val, författaren Kristian Lundberg. För att han har skrivit en så stark bok om kärlek och politik. Han borde få ett fast handslag, en stor kram, och en fet livstidslön.

3. Kan idrottsmän vara konstnärer? Apropå att fotbollsspelaren Nacka Skoglund föddes på julaftonen 24 december (1929). Han kallades ofta konstnär för sina dribblingar och sina konster med bollen.

Jag har aldrig förstått varför idrotten inte kan få vara vad den är, utan måste göras till något annat och förment finare. Idrott är fint nog, det behöver inte "upphöjas" till konst eller kultur. Nog räcker det att Nacka var en genial fotbollsspelare. Och det är ju med anledning av hans födelsedag som vi firar jul väl?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar