Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 13 december 2011

Partiledarkandidat på besök i Kramfors


Ulla Andersson (V) besökte Kramfors igår. Hon är Vänsterpartiets ekonomiska talesperson, och just nu också partiledarkandidat. Hennes besök hade dubbelt syfte, dels att propagera för sin kandidatur inför partikongressen som stundar snart, dels ett inslag i den kampanj för bättre äldreomsorg som V bedriver för tillfället.

Trots att partiets valberedning har nominerat Jonas Sjöstedt vill inte Ulla Andersson dra tillbaka sin kandidatur.
- Jag tycker att Jonas är jättebra, men stannar kvar framför allt för att framhäva kvinnofrågor, säger Ulla.

Samtidigt är inte frågan om delat ledarskap ännu avgjord, och Ulla Andersson sticker inte under stol med att hon hoppas dels på att det blir ett sådant, dels att hon blir en av de två framtida partiledarna.
- Jag utgår från att det blir två, och Jonas och jag jobbar bra ihop, säger hon.

Partiledarkampanjen har pågått hela hösten, och Ulla Andersson är mycket glad över den öppna processen, enligt henne visar den ”ett parti i förändring”, har skapat en mycket god stämning bland både partiaktivister och väljare, och hon ser det som bara början på något mycket positivt.
- Det finns ett stort utrymme på vänsterkanten i svensk politik, och kan V bara formulera klara svar och alternativ, kan vi växa som parti, säger Ulla Andersson.

Under dagen besökte Ulla Andersson ett par äldreboende i Kramfors. På kvällen höll hon ett öppet möte på Babelsberg med temat ”Nej till vinster i välfärden!”. Hon utryckte stark kritik av den ökande privatiseringen inom välfärdssektorn, som hon menar minskar valfriheten, flyttar resurser från de mest behövande till de penningstarka, urholkar kvalitén, försämrar de anställdas situation, samtidigt som det med skattemedel skapar enorma vinster skattefria vinster åt riskkapitalbolag.

Vänsterpartiet vill lagstifta mot vinster inom vården. Istället förespråkar man en utbyggnad av äldreomsorgen, med rätt till fasta jobb på heltid, ökade resurser till kompetensutveckling, och satsning på om- och tillbyggnad av äldreboenden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar