Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 20 december 2011

O-revy i Västansjö blandar gammalt och nytt


Det repeteras för fullt i Västansjö folkets hus. Premiären för den elfte upplagan av O-revyn närmar sig med stormsteg. Årets föreställning bygger vidare på stolta traditioner, men innebär också åtskillig förnyelse.

Ny för i år är regissören Christina Åström. När de föregående årens spindel i nätet Angelica Falchetti gav sig iväg på en långresa till fjärran länder gick budet till Christina. Hon har varit med som skådespelare i revyn under många år.
- Genom åren har jag lärt mig mycket om hur det inte ska vara, säger Christina Åström.

Hon berättar att flera av de barn som var med från början har nu hunnit bli tonåringar, och kan tillföra mycket nytt, både som aktörer och textskrivare. Det kommer flera inslag som är ungdomligt inspirerade, bland annat ett rapnummer med ingen mindre än Lill-Petter.

Men det kanske viktigaste som ungdomarna tillför är inslag som är lite allvarliga.
- Det blir inte bara skratt, utan också nummer som berör, på ett vackert sätt, säger Christina.
Hon tycker att årets upplaga är en härlig mix, med bra balans. Hon berömmer också ensemblen som en positiv och underbar samling människor som kompletterar varandra på ett bekräftande sätt.

Också revyorkestern är till stora delar ny för i år. Kvar är veteranerna Paul Gradin på fjol och Bosse Wallgren på trummor. De har fått sällskap av fyra nya ungdomar, och Paul och Bosse gläds åt föryngringen.

Alla traditioner har inte fått ge vika, kvar finns mycket som publiken kommer att känna igen, inte minst rollfigurer som Algot, Margot, Kyrkoherden och Gullan.

Alla revyer i Västansjö har hittills alltid haft namn på O-, och årets upplaga är inget undantag. Revyn utstrålar en positiv anda med sitt namn OK. Och nej, det handlar inte om bensin.
- Men det finns oktaninslag, säger Christina Åström.

Det blir premiär på Västansjö folkets hus på Trettondagen. Åtta föreställningar är inplanerade, och vill det sig väl, har man två till i reserv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar