Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 9 december 2011

För mångkultur mot främlingsfientlighet i Kramfors


Det hölls en manifestation mot främlingsfientlighet på torget i Kramfors igår kväll. Det var SSU, Socialdemokraterna i Kramfors och LO-Ångermanland som arrangerade. Bakgrunden är en riksomfattande kampanj mot främlingsfientlighet, som dessutom är kopplad till en insamling för återuppbyggnad av Utöya i Norge.

Det fanns insamlingsbössor där man kunde skänka pengar till norska motsvarigheten till SSU, och vars studiegård på Utöya ska byggas upp på nytt efter Breiviks massaker där då drygt 70 personer mördades kallblodigt.

Talare under manifestation var Jimmie Edlund från SSU, Ulrica Karlsson från LO, och Kerstin Kristiansson Karlstedt från S.
Samtliga tre talare angrep regeringen för arbetslösheten, otryggheten, de växande klyftorna i samhället och den ”obefintliga” integrationspolitiken, som man menade spädde på främlingsfientligheten. Man uttryckte också en uppskattning av mångkultur.

Jimmi Edlund ansåg också att det är viktigt att göra en distinktion mellan integration – som är något positivt och berikande för alla – och assimilation – som berövar människor deras identitet.

Ulrica Karlsson angrep Sverigedemokraterna, och hävdade att de ser arbetarrörelsen som sin främsta fiende, något hon var stolt över.
- Dags för upp till kamp igen, sa hon.

Kerstin Kristiansson Karlstedt varnade för vardagsrasism, som lätt kan bli en grogrund för en utbredd främlingsfientlighet. Hon kritiserade också medias bristande uppmärksamhet av integrationsfrågor.

Mellan talen spelade Javier Tabares. Ljus tändes, och det serverades glögg med pepparkakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar