Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 31 maj 2010

Folkhälsa i centrum i Kramfors


Lördagen gick i Kramfors centrum i folkhälsans tecken. Frånö SK ordnade motionsbingo, i saluhallen kunde närproducerade produkter inhandlas, och kommunens representanter informerade om folkhälsoarbetet i Kramfors.

Det var Frånö SK som tog initiativet till att arrangera motionsbingo. Banan som man fick gå var fyra kilometer lång, och det fanns kontroller i de deltagande butikerna. Inte mindre än 23 affärer ställde upp. Medan Sportklubben stod för själva arrangemanget, har Kramfors kommun skänkt vinstpriser. Det var bland annat böcker, biljetter till Stadsfesten, och presentkort.

Kramfors kommun hängde på Frånö SK:s initiativ och utökade det med folkhälsa och mat.

- Det var klockrent att göra det ihop med en sportklubb, sa Margareta Fällström från kommunens beredskapsmyndighet.

Hon informerade tillsammans med Maja Nilsson, kommunens folkhälsosamordnare, och Rebecka Ekvall, om hälsa, säkerhet och trygghet. Syftet var att uppmärksamma fysisk aktivitet, mat och sunda vanor, som är de viktiga faktorerna för att må bra.

- Vi hoppas att det blir en rolig dag som uppmuntrar innevånarna till bra kost och motion, sa Maja Nilsson.

En sund kropp hör ihop med en sund själ, och lämpligt nog ordnades fredag och lördag Konstdagar på torget i Kramfors. Det är tredje året som Kramfors konstförening arrangerar en ”gatuutställning”, där ett 20-tal lokala konstnärer visar upp sina verk.

Publicerat i Tidningen Ångermanland 2010-05-31

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar