Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 4 november 2013

Sollefteå lyste upp höstmörkret



I Sollefteå förbannar man inte mörkret utan tänder ett ljus. Ja, många ljus. Men först blev det mörkt med enbart levande ljus som belysning längs med stadens gator. Två av fjolårets lyckade evenemang – Spökkväll och ljuständning – slogs i år ihop till en stor fest.

Dessutom var det tjejkväll med modevisning på Kläddax.

 Mörker rådde i Sollefteå i går kväll, lyckligtvis fanns det marschaller utplacerade över hela staden. Överallt kunde man se grupper av häxor, trollkarlar, skelett och andra Halloween-figurer, mest i barnstorlek, men även i vuxenformat.

Så småningom samlades en stor publik vid Orrtorget. Där bjöds det på en suggestiv eldshow av Manuel Bojén från Näsåker. Sedan var det dags att skicka upp eldlyktor, och snart fylldes natthimlen av levande ljuspunkter som så sakteliga svävade iväg, först uppåt, och sedan i riktning mot Övergård.

Efter det förvandlades mörker till ljus när julbelysningen tändes på gågatan. Butikerna hade kvällsöppet till klockan nio, och priser utlottades. Så förenade man en ny tradition med en gammal, Halloween med jul.
På Kläddax var det tjejkväll med modevisning som programmets höjdpunkt. Angelica Jonsson underhöll med sång, det bjöds på dryck och tilltugg, och Jan Röhlander var konferencier.

Höstens mode visades upp. De trender som gäller är guld med djurprint, och bordeaux- och plommonfärgat för accessoarer. Dessutom är jeans och stickat som alltid gångbart.

Förutom att ha trevligt och få klädinspiration var den viktigaste anledningen till kvällen att få in pengar till cancerforskning. Fem procent av kvällens försäljning skänktes till föreningen "Just i dag är jag stark", som samlar in medel för att utveckla cancerforskningen i Norrland.

Dessutom skänkte Jan Röhlander halva sitt gage till samma ändamål.


– Det är för oss en viktig kväll, med ett jättelyckat koncept, säger Kläddax ägare Pernilla Sundin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar