Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 27 november 2013

Företagsmingel i kulturens tecken på Tingshuset i Nyland



Föreningen Företagarna bjöd in till företagarmingel på Tingshuset i Nyland. Ett 50-tal företagare från Kramfors mötte upp för inspiration, nätverkande och trevlig samvaro.

-          Kramfors är på gång, utbrast Ann-Christine Lundqvist från Nylands Städ och styrelseledamot i Företagarna.

Det gäller i lika hög grad Företagarna för vilka träffen på Tingshuset var lite av en nystart efter en längre tid av inaktivitet. Det är första gången på jättelänge som man bjuder in till ett eget arrangemang.
Konceptet för företagsmingel är enkelt: man träffas, knyter nya kontakter, utvidgar sina nätverk, samtidigt som man umgås under otvungna former.

15 stycken utvalda personer höll korta föredrag på mellan tre och sju minuter på temat Mitt liv som företagare, små berättelser om hur man har lyckats, och som förhoppningsvis ska kunna tjäna som stöd och inspiration för andra.
Det bjöds också på mingelmat i form av en liten smakfull buffé.

Sedan var det dags för underhållningen, som var helt unik och av högsta kvalitet. Tingshusets Fredrik Högberg har nämligen en lärling vid namn David Saulesco som håller på att skriva ett juloratorium, som snart är färdigt och ska framföras offentligt. Nu spelade David en sats för de utvalda gästerna.

Därefter vidtog allmänt mingel.
Företagarna var mycket glada åt att kunna vara i Tingshuset.

-          Fantastiskt att kunna visa upp den fina lokalen, sa Ann-Christine Lundqvist.

Glad var också Fredrik Nyberg som såg ett bra tillfälle att lyfta fram kulturen i ett företagssammanhang, något han tycker borde ske oftare.

-          Jag tror att näringslivet är redo att ta emot kulturen i dess fulla kraft, säger Fredrik.

På samma sätt är han helt övertygad om att kulturen är beredd att möta näringslivet. De två har mycket att tillföra varandra, i själva verket gör de det redan. Fredrik nämner som exempel turismen och besöksnäringen.

När jag frågar om kulturen kan vara ett ben att stå på för Kramfors kommun svarar Fredrik:


-          Det finns inga egna ben, vi måste stå tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar