Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 25 november 2013

Premiär för julmarknad i Frånö



På dagen exakt en månad innan julafton hölls Kramfors första julmarknad på Frånö Folkets hus.

-          Det är första gången vi har en julmarknad här, och naturligtvis hoppas vi på att det ska bli en återkommande tradition, säger Carina Hammarström från Folketshusföreningens styrelse.

Det var när man insåg att den traditionella julmarknaden på Småföretagarnas hus inte lär återkomma som man bestämde sig för att satsa på en marknad i Frånö. Den ligger på samma datum som tidigare Småföretagarnas, och genom att vara först sticker man ut och hoppas att det ska locka många besökare.

En annan ambition är att göra Frånö Folkets hus till en självklar mötesplats dit människor återkommer vid olika tillfällen. Samtidigt håller det föreninens verksamhet i gång, och ger dessutom ett litet men välbehövligt överskott till kassan.

Alla borden var uthyrda och ett 30-tal knallar mötte upp. Här såldes allt mellan himmel och jord, godis, jultomtar och andra dekorationer, strumpor och vantar, kläder, mattor, med mera. Det fanns även försäljare som trotsade kylan och höll till ute. Där kunde man köpa lokala delikatesser, julbockar, Lions sålde sina vanliga sädeskärvar som ska hålla fåglarna vid liv genom vintern.

För de hungriga grillades de korv och stektes kolbullar. Och inomhus kunde man förstås köpa fika och hembakade bullar.

Självaste Tomtefar hade vägarna förbi Frånö denna dag, och han överraskade barnen med tidiga julklappar ur sin djupa säck.

Tillströmningen av besökare var god under hela dagen.


-          Det kommer folk hela tiden, vi är mycket nöjda med vår första julmarknad. Och tur med vädret hade vi också! säger Carina Hammarström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar