Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 10 juli 2011

Kulturtorget vecka 27


1. I dag ska vi prata om konst. Till exempel Per Olof Ricklund, som visar renässansrealistiska nakenstudier på Brynge konsthall. Vad är det med människokroppen som utövar så stark lockelse på konstnärer?

Konstnärer? Jag antar att det handlar om någon form av artegoism. Hade vi varit grodor, skulle det förmodligen bli en massa tavlor och skulpturer av den vackra grodkroppen.

2. Du har ingen konst i sovrummet. Om du fick obegränsad budget och total valfrihet – vilket konstverk skulle bli det första du ser när du slår upp ögonen varje morgon och det sista du ser innan du somnar?

Edvard Munchs "Skriet". Då vet man direkt att livet suger, och att det som gäller är upp till kamp. Det blir jättebra, och då kan det vara på sin plats med en påminnelse framåt kvällen.

3. Filmen "I huvudet på John Malkovitch" skildrar hur en människas medvetande förvandlas till en turistattraktion. Om du måste tillbringa resten av ditt liv inuti en konstnärsskalle – vilken väljer du?

Alltså, det finns några kvinnliga konstnärer...och då kanske inte nödvändigtvis inuti just skallen, utan mer...hoppsan, nu har jag visst spårat ur...Förlåt, förlåt, förlåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar