Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 14 juli 2011

Trivselkväll på Gudmundrå hembygdsgård


Sommarens första trivselkväll på Gudmundrå hembygdsgård i Kramfors bjöd på allsångsmusik utan allsång. Kvällen var behagligt varm, men det blåsiga och ostadiga vädret tidigare under dagen, i kombination med damfotbollens VM-semifinaler fick en del att stanna hemma.

Trivselkvällarna på hembygdsgården är en sommartradition i Kramfors sedan 35 år tillbaka. Det har alltid varit på onsdagar. I år var det emellertid meningen att arrangemanget inte skulle bli av eftersom onsdagarna var redan upptagna av Allsång på torget. Då det i sista stund visade sig att Allsången ställdes in hoppade hembygdsföreningen, med stöd av NBV och kommunens kulturenhet, in och arrangerade trivselkvällar med kort varsel.
- Enda skillnaden är att i år blir det bara fem gånger, tidigare hade vi alltid sex, säger Börje Eriksson från hembygdsföreningen.

Gunnar Henriksson, välkänd musikprofil från Kramfors, stod för underhållningen, och han sjöng den vanliga allsångsrepertoaren, till eget ackompanjemang.
- Egentligen skulle vi haft allsång, men vi hann inte få fram sånghäften, säger Börje Eriksson.
Det var dessutom servering, tunnbrödsförsäljning och lotteri.

Kommande program är Linn Melander och Pontus Larsson nästa onsdag, därefter återkommer Gunnar Henriksson med ett allsångsprogram, för att följas av bröderna Berglund från Fiskja, mer kända för sina träprodukter. Troligen har de med sig Sten Sandin, som enligt Börje Eriksson ska var en riktig munspelsvirtuos.
Den sista trivselkvällen spelar Daniel Forsberg, från den välkända musikfamiljen, och han får sällskap av några av sina studiekamrater från musikhögskolan i Piteå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar