Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 23 december 2009

Skyltsöndag i Nyland


Andra advent är det traditionsenligt skyltsöndag i Nyland. I år bjöds det på ovanligt många aktiviteter.

Årets skyltsöndag har flyttat från hamnplan till utrymmet framför Tingshuset. Det är närmare centrum och framför allt affärerna.
- Det brukar vara god uppslutning, säger Helena Bruhn Hamberg, som var konferencier under kvällen, och i år ser det ut att trots det usla vädret är det ändå många som har sökt sig hit.
Affärerna höll öppet som sig bör mellan klockan 14 och 17. Det bjöds på glögg och kaffe i Lotsstugan bakom Tingshuset. För de allra minst fanns det ponnyridning, och tomten delade ut julklappar.
Brandkåren var där och informerade om brandsäkerhet, nog så viktigt i jultider, för även om det är mysigt med levande ljus, är de ofta på grund av oaktsamhet orsak till bränder, som ibland kan få svåra konsekvenser.
Kvällens lystes upp av ett stort Luciatåg med elever från årskurs nio från Ytterlännässkolan. De sjöng också några sånger ur den traditionella Luciarepertoaren, men även ett par lite rockigare låtar.
Ljuset fortsatte att trotsa mörkret med ett fint fyrverkeri från hamnplan.
- En lyckad skyltsöndag, tyckte Helena Bruhn Hamberg.
Kvällen avslutades med en julkonsert på Tingshuset, med bland annat kompositören Fredrik Högberg och nämnda Helena Bruhn Hamberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar