Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 4 december 2009

30-årsdagen firades med fackeltåg


På onsdag var det på dagen 30 år sedan Bollstaskolan invigdes. Jubileet firades med ett fackeltåg från torget till skolan på Solsidan.

- Tidigare var det flera småskolor runt omkring här, berättar Gun Westman, som har varit lärare på Bollstaskolan i snart 25 år.
Nu samlas alla barnen från Bollstabruk i en skola. Den har omkring 170 elever, från förskolan upp till årskurs fem. Man har till och med blivit trångbodd, och Bollstaskolan ska byggas ut, både på fram- och baksidan.
En som hade särskild anledning att vara stolt var rektorn Lars-Erik Hallin, som har arbetat på Bollstaskolan under alla de åren som den har funnits.
- Jag var med redan när de första ritningarna presenterades, säger han nöjt.
Till sin stora glädje kunde han på torget se flera av sina gamla elever från för 30 år sedan, fast nu som föräldrar till barn som är elever på skolan. Bollstaskolan kommer också att bli Lars-Eriks sista skola, då han snart går i pension.
Efter det pampiga fackeltåget var det mingel på skolan. Sedan vidtog underhållning, som eleverna från både Bollstaskolan och Musikskolan stod för. Det bjöds på glögg – tacksamt i den bistra kylan! - och pepparkakor, och hamburgare serverades.
- Hela arrangemanget möjliggjordes av skolans duktiga och aktiva föräldraförening, säger Gun Westman.


Tidningen Ångermanland 2009-12-03

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar