Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 4 augusti 2016

Barnens dag med massor av musik för alla åldrarBarnens dag i Nyland bjöd på massor av musik, både för barn och med barn. Arrangörerna hade tur med vädret, och i den ljumma sommarkvällen samlades kanske så många som två hundra personer, mest föräldrar med barn i olika åldrar.

Markus Molin och Ubbe Byström inledde med sin inarbetade musikföreställning Barnens bästa hits. Med glimten i ögat och suverän publikkontakt lekte de fram populära melodier, mest kända och mindre kända barnvisor, i olika tonarter. Kul med Imse vimse spindel som rapp!

De två återkom sedan vi inte mindre än två tillfällen, då de tillsammans med Peter Edlund, bjöd på musikunderhållning för hela familjen, som blandade glatt barnsånger och rockcovers.

Däremellan fick blivande stjärnor testa sina talanger i Ministars.

Barnens dag höll till på den nya lekplatsen i Nyland, och förutom musik var det populärt med hoppborg, fiskdamm, frågesport, och gungor och karuseller. De allra tuffaste provade på sumo, som med sina tunga dräkter blev en väldig utmaning för alla oavsett kroppshydda.

Och sedan kom godisregn från scenen, och allt var gratis.

Rosita Fällström var på plats med sina tre barn – de två äldsta arbetare ideellt för evenemanget – och sin syster Marielle Yrjas och hennes son Julius. Rosita bor i Sandslån men kommer ursprungligen från Nyland, och det var självklart för henne att besöka Barnens dag.

Det var meningen att yngsta dottern, åttaåriga Sindy, skulle uppträda, men tyvärr satte blygseln ett tillfälligt stopp för musikkarriären.

Det viktigaste är ändå gemenskapen, tycker Rosita.

-  Det är så roligt att få med alla, att olika åldrar är med, säger Rosita Fällström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar