Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 30 oktober 2023

Batterifabriken hånas av SM-vinnaren från Härnösand

 


I fem års tid har Jens W Nilsson varje fredag i P4 Västernorrland kommenterat nyheter, givetvis med en humoristisk vinkel. Nu har Jens tillsammans med pianisten Leif Högberg satt ihop en liten föreställning med ett axplock av dessa kommentarer. Resultatet är en liten satirisk pärla till text och musik.

Dagens nyhetsflöde är en veritabel störtflod av information i olika medier, och det kan vara nog så svårt för en enkel medborgare att orientera sig och skilja vetet och agnarna, sanning och bluff, eller fejk (fake?) som det heter numera. Då kan det vara till stor hjälp med en alert nyhetskonsument, som dessutom är lite av en nyhetskonsulent, och besitter en sann satirisk ådra.

Satir är enligt den allvetande Wikipedia: ”en litterär uttrycksform vars syfte är att förlöjliga eller håna någon eller något, ofta på ett "elegant och träffande sätt”. Nyckelorden är för mig ”elegant och träffande”, och Jens och Leif förmår verkligen att framföra sitt material med finess.

Och det är inte undra på, förutom texter som de två har skrivit själva, har de haft benägen hjälp av revytexternas okrönte konung, Nils-Gunnar Nilsson. Hans gamla parhäst från Ullånger Leif Mattisson är också med på ett hörn.

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar