Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 26 oktober 2023

”Flytten till Härnösand blev väldigt lyckad”

 


Trots den höstliga årstiden våras det Weberkvartetten. De ska genomföra en turné med sex konserter i tre Norrlandslän. Första anhalten är på hemmaplan i Härnösand, där de länge har varit en stor tillgång för det lokala musiklivet. Men det började långt därifrån och för många år sedan.

-          Vi började spela ihop redan 1997 under studietiden vid Musikhögskolan i Malmö, då hette vi Knifkvartetten, berättar Ronnie Weber.

När Patrik Eriksson som var med från början gjorde ett uppehåll under några år bytte man namn till Weberkvartetten. Ronnie och Ellinor Weber har varit med hela vägen, Patrik har kommit tillbaka, kvartetten har haft olika cellister, just nu är det Bekhbat Tsagaanchuluun.

Efter avslutade studier i Malmö tillbringade paret Weber två år i London, stråkkvartettsmusikens Mekka dit alla stora kommer. Under tiden där förhörde sig Ronnie och Ellinor bland kollegorna om bästa stället i Sverige för stråkkvartettmusiker. Flera nämnde Härnösand och Kappelsberg, dessutom som av en händelse arbetade Patrik Eriksson där som stråklärare.

-          Ingen av hade någon som helst anknytning till Härnösand men flytten hit blev mycket lyckad, vi blev otroligt väl omhändertagna, musiklivet i stan var spännande och vitalt, och det är det fortfarande, och det fanns då ett enormt stort sug efter stråkkvartettmusik i Härnösand, säger Ronnie Weber.


Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar