Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 19 juni 2012

Världspremiär med mingelgala


Det var världspremiär för filmen ”Hej Hawaii” på biografen Royal i Kramfors. Denna unika händelse föregicks av en filmgala – låt gå i det blygsammare formatet – och mingel. På plats fanns de flesta inblandade, och alla som har sett eftertexter till en film vet att det är krävs många för att göra en film.


Filmen är ett samarbete mellan två professionella regissörer – Jannie Nielsen och Petra Näslund från Kramfors Dramatiska – och båda fanns förstås på plats, och brukare från omsorgen med olika slags handikapp eller hinder. De sistnämnda hade för dagen rollen av filmstjärnor, och de bar upp sin nya stjärnstatus med glädje och stolthet.

Personalen från omsorgen fanns förstås också där, liksom politiker, kommunala tjänstemän, sponsorer, ingen nämnd, ingen glömd.

Projektet med ”Hej Hawaii” har pågått i snart fem år och hela stämningen under galan präglades av lika stora delar lättnad och entusiasm över att filmen efter alla öden och äventyr – och de har varit många – äntligen är klar att visas på filmduken.

Förväntningarna var också stora inför visningen, inte minst när det gällde det tekniska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar