Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 1 juni 2012

Blandad repertoar på Vårkörfest


För femte året i rad bjöds det på vårkörfest i Gudmundrå kyrka. Alla kyrkans körer, inte mindre än fem till antalet, med omkring 75 personer var med. Årets solist var Frank Ådahl från Örnsköldsvik.


- Vårkörfesten är en glad avslutning på vårterminen. Efter att ha repeterat varje vecka i församlingsgården är det skönt med en avslutande konsert, säger kantor Anna Larsson, som var dagens dirigent.

De deltagande körerna var Gudmundrå kyrkokör, Gudmundrå Gospel, Himlaskoj, Utsiktskören och Happy Kids. Alla åldrar var representerade, konsertens äldsta deltagare var över 80, den yngsta inte mer än fyra år.

Gästande solist var Frank Ådahl, känd från melodifestivalen och som rösten på Simba i filmen Lejonkungen. Nu är han internationell artist, nyss hemkommen från spelningar i Jakarta. Han är också ledare för en skola i Övik som heter Musikmakarna.

- Vi tycker att det är mycket trevligt med en solist, säger Anna Larsson.

Frank Ådahl är också känd för sitt breda register, vilket passade bra under en konsert med fem olika körer som representerar olika stilar. Det bjöds på en mycket blandad repertoar, med bland annat gospel, klassiskt, rock, schlager, negro spirituals och naturligtvis ledmotivet ur Lejonkungen. Inte minst gospel passade bra för Franks inlevelsefulla stil.

För musiken stod ett lokalt band, visserligen informellt men med stor rutin, det var Per-Åke Stockberg på piano, Daniel Johansson, bas, Per Nordgren, gitarr, och Olle Söderlind, trummor.

Och eftersom det var fest bjöds det på tårta efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar