Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 7 juni 2012

Landshövding Bo Källstrand talade på nationaldagen i Kramfors


Nationaldagen firades i Kramfors med ett digert program. Det var prisutdelningar, underhållning, festtåg, flaggutdelning och ballonguppsläpp. Landshövding Bo Källstrand höll tal.


Firandet började med att nya svenska medborgare hälsades välkomna i Kommunhuset av kommunalrådet Micael Melander. 40 personer blev svenska medborgare under 2011 i Kramfors, och alla var de inbjudna, tillsammans med sina familjer. De kommer från många olika länder, bland annat Tyskland, Filipinerna, Azerbajdzjan, Ecuador och Colombia.

Ett 20-tal mötte upp till en trevlig ceremoni, som avslutades med kaffe och tårta.

Efter klockringningen bjöds det på musik framförd av Kulturskolans elever och lärare.

Ett festtåg med en imponerande fanvakt marscherade sedan från Idrottsplatsen till torget, anförda av Ådalens blåsorkester. Föreningslivet och alla som ville vara med deltog.

Väl framme på torget uppträdde Ådalens blåsorkester, följda av Svanökören.

Sedan var det dags för prisutdelning i tävlingen ”Varför är det så bra att bo i Kramfors”. I teckningstävlingen för lågstadiet vann klass 2A från Skarpåkersskolan. Segrare i dikttävlingen för mellanstadiet blev Diaz Andersson från klass 6 på Kramforsskolan.

Därefter överlämnades ordet till landshövdingen. Han påpekade att den svenska nationaldagen, till skillnad från de flesta andra länder, inte firas till minne av någon dramatisk händelse. Nationaldagen är snarare ett tillfälle att glädjas åt den långvariga fred och trygghet som landet har haft förmånen att åtnjuta.

- Idag ska vi reflektera över det som förenar oss alla, och som är bra i vårt land, sa Bo Källstrand.

Tyvärr försvann solen ungefär samtidigt som landshövdingen avslutade sitt tal, mörka moln tornade upp sig över torget, och det började regna, vilket skrämde iväg många bland publiken.

Bra ett fåtal var kvar under den avslutande underhållningen och det traditionella ballonguppsläppet.

Nationaldagen firades också i Nora, Nordingrå, Ullånger, Nyland och Vibyggerå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar