Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 18 juni 2012

Stadsfest levde upp till förväntningarna


Stadsfestens magi. När kvällen börjar på lördag ser det till en början tämligen tröstlöst ut. Det är folktomt, det finns förmodligen fler väktare än gäster, ett handfull personer sitter och dricker öl, medan ett coverband tappert vevar gamla godingar.


När Sir Reg inleder kvällspasset är det inte många framme vid stora scenen. Det är synd, för bandet, med en internationell uppsättning artister av världsklass, förtjänar bättre. Deras musik går under benämningen keltpunk, alltså irländsk folkmusik i punktappning, och det är som Riverdance i punktempo. Eller irländskt vemod goes Sex Pistols. Spelglädje, ös och energi från scenen. Och violinisten Karin Ulvin kan man lätt bli så där idolförälskad i.

Sedan var det dags för Kingen, Sveriges svar på Jerry Lee Lewis, som spelade gammal hederlig rock ´n roll, fast materialet är helt och hållet nyskrivet. Klassiker i ny tappning är alltid kul, och Kingen är en oerhört skicklig scenartist.

Nu började det så sakteliga att fyllas på framför scenen. Och när skymningen dämpade dagsljuset, och färgskalan övergick i grått, blev det som genom ett trollslag helt fullt med folk överallt. Unga och gamla, par och singlar, hela familjer, med ibland tre generationer. Det var som om hela Kramfors var där.

Och plötsligt var det bästa stadsfesten, Klas Norberg var världens bästa konferencier, och Kramfors var helt enkelt världsbäst.

Tacksamt för hårdrockbandet H.E.A.T. De spelar hårdrock av 80-tals stuk på ett ytterst kompetent sätt. De har en bra scenshow, med bra drag, bandet gör sitt jobb, och sångaren Erik Grönwall – känd från Idol – är klockrent tonsäker. Imponerande, pudelrock när den är som bäst.

Stadsfesten avslutades med Waterloo, ett ABBA-coverband, med ett grundmurat rykte, som bjuder på en glittrande show, rockig värre.

Ännu en stadsfest i Kramfors är till ända. Ordningsmakten är nöjd, enligt polisen var det ”väldigt lugnt”.

Arrangörerna är lika nöjda som lättade. För både Cathrine Rikner och Markus Molin är det första gången som de har huvudansvaret.

- Hela arrangemanget har motsvarat våra förväntningar, säger de samstämmigt.

- Och tur med vädret hade vi också!

Det totala antalet besökare är ännu inte klart, men Cathrine och Markus tror att fredagen i år var bättre än i fjol. Och nu hoppas de på Stadsfest till nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar