Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 7 juni 2012

Lokalproducerat på Nordvik


Öppet hus på Nordvikskolan på nationaldagen lockade stora skaror av besökare. Det var dubbla köer som slingrade sig långt över utställningsplan till försäljningen av sommarplant.


- Det ser ut att vara fler människor än vanligt, trodde skolans trädgårdsmästare Thord Eriksson.

Det var möjligen det vackra vädret som lockade många till naturbruksgymnasiet traditionella Öppet hus. Årets tema var lokalproducerad mat. Man hade dels försäljning av egenodlade grönsaker, dels serverades det lokala delikatesser, bland annat under det fyndiga namnet McNordvik. Det fanns också knallar som sålde lokalproducerat, både mat och hantverk.

Flera företag passade på att visa upp sina produkter, huvudsakligen sådana som hör ihop med odling och skötsel av trädgård.

Det bjöds på en rad olika aktiviteter, distriktsveterinärerna hade visning, man fick se hovslagare i arbete, och det var traktorrace. Mycket uppskattat var kosafari där man kunde åka med en vagn dragen av en traktor ut på kobete.

Djuren hade en framträdande plats, det fanns en utställning av rashöns, kaniner från Jämtlands läns kaninavelsförening ställdes ut och hade dessutom en hopptävling, gäss vallades, rashundar kunde beundras på parad, och Värmlandsfår fick klappas.

För de allra minsta fanns det mini-zoo och ponnyridning.

Floristklassen hade ett lotteri, där man kunde vinna deras vackra blomsteruppsättningar, och där vinsten skulle gå till en skolresa.

- Vi brukar kunna ta oss till Holland varje år, sa floristläraren Gabriella Kjellberg.

Det fanns ett stort utbud av underhållning, Norakören, Östbygdens spelmän och Noratrion spelade och sjöng.

I år hade man dessutom kombinerat Öppet hus med nationaldagsfirandet. Skolans rektor Lennart Lundholm höll ett nationaldagstal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar