Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 27 juni 2011

Tur med midsommarvädret i Kramfors


Midsommar firades traditionsenligt på flera håll i Kramfors. Midsommarafton började med dåligt väder med häftiga regnskurar, men lagom tills firandet skulle börja blev det fint och solen tittade fram. Folk slängde paraplyerna och strömmade till för att få dansa kring midsommarstången.

Också på hembygdsgården i Skog utanför Kramfors såg det länge mörkt ut. Men hembygdsföreningens ordförande Curt Böhlin var ändå optimistisk:
- Vi har under alla dessa år aldrig ställt in firandet, en gång regnade det så häftigt bara att vi fick hoppa över musiken, säger han.

Som på beställning upphörde regnet precis när man skulle börja och solen sken. Majstången kunde kläs som traditionen bjuder. Sedan blev det lottdragning, lotterier är viktiga för alla ideella föreningar, och Skogs hembygdsförening satsar extra genom att dela ut gratis lotter till alla barn under tio år.
Naturligtvis fanns det kaffeservering, där besökarna, som blev allt fler då vädret klarnade upp, kunde köpa fika och hembakat bröd.

Sedan restes majstången upp med hjälp av starka armar, och musiken kunde ta vid. Det var Barbro och Owe Lundquist som för 14:e året stod för underhållningen. Owe spelade traditionella leklåtar, medan Barbro ledde dansen och lekarna.
- Det är alltid lika kul när man får upp publiken på banan, säger Barbro Lundquist.
- Du vet, svenskarna kan vara lite tröga när det gäller att släppa loss, säger Barbro och skrattar.

Firandet på Skogs hembygdsgård fortsatte på midsommardagen med en traditionell gudstjänst, där Ådalens blåsorkester spelade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar