Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 7 juni 2011

Nationaldag med framtidstro i Kramfors


Nationaldagen firades på torget i Kramfors med musik, dans och sång. Ett festtåg med fanvakt marscherade från idrottsplatsen. I det numera traditionella ballonguppsläppet steg hundratals gula och blåa ballonger mot den klarblåa himlen.

Dagen började med att nya svenska medborgare hälsade välkomna i kommunhuset. Det var personer från Finland, Tjetjenien, Georgien, Iran och Libanon som fick diplom och bjöds på kaffe och tårta.

Shervin Nooroazi Iranzad kommer ursprungligen från Iran och han har bott i Sverige i sju år. Han tycker det är roligt att bli uppmärksammad av sitt nya land just på nationaldagen.

- Hela min tid i Sverige har jag bott i Kramfors, så jag är en riktig Kramforsbo, säger Shervin stolt, och skrattar.

Årets festtal hölls av Andreas Rovio, elev på Ådalsskolan. Tanken var att låta ungdomen komma till tals på nationaldagen.

Andreas fokuserade i sitt tal på gemenskap och framtid. Han poängterade att det är viktigare att se till det som förenar istället för det som skiljer åt, och att just nationaldagen är ett utmärkt tillfälle att uttrycka det.

- Så att tillsammans kunna förenas, ett helt land, för att fira en gemensam sak är någonting jag tycker att vi borde ta tillvara på, sa Andreas Rovio.

Han uppehöll sig mycket vid den framtidstro som håller på att vakna till liv i Kramfors, med alla satsningar som ser dagens ljus i kommunen, viktigt inte minst för ungdomarna. Han avslutade med att till publikens jubel utropa:

- För Sverige, för folket och för Kramfors!

Dagens konferencier var Lars Ljungdahl.

Nationaldagen firades även i Nyland, Nora och Ullånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar