Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 14 juni 2011

"originellt strukturerad och fantasifull satirisk roman"


En recension skriven av Lars Rask från BTJ av min roman "Statskuppen i Norrland". Eftersom BTJ:s recensioner inte får citeras i sin helhet, utelämnar jag den första meningen - som handlar om mitt medborgarskap - och den sista - som råkar vara kritisk.

"Statskuppen i Norrland är en originellt strukturerad och fantasifull satirisk roman med udden riktad mot opportunistiska, korrumperade och inkompetenta politiker i vår tid, vilka enligt författaren återfinns både till höger och vänster på den politiska skalan. En huvudperson i boken är den socialdemokratiske statsministern Axel
Oxenstjärna, som hade gjort en kometkarriär inom kommunalpolitiken och myntat ordstävet "Ofrihetens rike är tapetserat med skuldsedlar". När statsministerns favoritstatsråd Sven Luser, socialdemokratisk minister för tillväxtflum, håller ett tal och hånar norrlänningarna, har dessa fått nog av att framställas som arbetsskygga bidragstagare. Det börjar hända oväntade saker norr om Dalälven, och inför en stor folkmassa på torget framför rådhuset i Umeå utropas Den fria republiken Norrland."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar