Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 10 juni 2011

Kulturtorget vecka 23


1. SVT hyllar två stora 70-talskomedienner Laila Westersund och Anna Sundqvist på lördag (Minnenas Television). Åldras humor? Skrattar vi åt samma saker som på 70-talet?

Allting åldras, inte minst vi själva, och i och med det också vårt sinne för humor. Eller som någon uttryckte det: Med stigande ålder får jag allt svårare att skratta framför apburen på zoo.

2. Sista volymen av ”Tove Janssons samlade serier” har precis kommit ut, och en vetenskaplig bok om Mumindalens filosofi. Vem vill du vara i Mumindalen?

Jag tror inte att jag vill egentligen vara någon alls där, men eftersom frågan ställs: Bisamråttan - en filosof som föredrar att läsa Oswald Spenglers böcker om alltings onödighet. Der Untergang des Abendlandes i Mumindalen, det ni!

3. Nordingrå Konstrunda börjar bli en pingsttradition. Fjärde upplagan i helgen. Krävs det ett Nordingrå, ett inarbetat konstlandskap, för att en sådan här konstnärssatsning ska fungera?

. Det är klart att ett stort antal konstnärer i ett landskap känt för sin konst underlättar ett sådant projekt. Men jag skulle vilja gå mycket längre och satsa på att förvandla Ådalens gamla industrilandskap till ett levande kultursamhälle. Året runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar