Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 20 juni 2011

Lokala lejon jubilerade


Jubilerande Hammars marknad i Nyland drog storpublik. Det är 40:e gången som Lions arrangerar marknaden, som lämnar ett bra överskott för olika välgörande ändamål. Som vanligt tog man inget inträde, och parkeringen var gratis.
- Det är viktigt att alla känner sig välkomna, säger Lions president Sture Brännmark.

Den 40:e upplagan av marknaden äger kuriöst nog rum det 41:e året, 1974 fick man lov att ställa in då det fanns ingen väg fram till marknadsplatsen på grund av flygplatsbygget i Gistgården.

Inför jubileet i år har man försökt att bjuda in alla de knallar som har varit med genom åren. Ett femtontal har man lyckats få tag på. Sture Brännmark betonar att det är inga proffsknallar, utan samtliga är lokala hantverkare.
- Men framför allt har vi som vanligt satsat på barnen, säger Sture.

Barnens favorit clownen Zethino underhöll, dessutom fanns det smådjurspark, fiskedamm och ponnyridning för de minsta. Deras föräldrar kunde fynda på auktionen och loppmarknaden, botanisera bland alla stånden som bjöd ut allehanda produkter, eller ta igen sig i serveringen där man kunde köpa kaffe, läsk, kolbullar, korv och hamburgare.

På lördag stod Noratrion för underhållningen, medan Nylands PRO-kör stod för skönsången på söndag.
En marknadsgudstjänst inledde söndagens program.

Sture Brännmark, liksom hans efterträdare Jan Bertilsen och Lennart Strandberg som är Nylands Lions pr-man, ser fram emot 40 år till med Hammars marknad.
- Men det vore bra med fler nya medlemmar, säger de samstämmigt
- Framför allt kvinnor, det blir så svårt med dansen annars.

1 kommentar:

  1. Älskar att det finns lokala lejon! Och å, vilken underbart knasig bild!

    SvaraRadera