Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 24 mars 2011

Ytterlännes kyrkokör sjöng in våren


Ytterlännäs kyrkokör sjöng in våren igår kväll på Sockenstugan vid Ytterlännäs kyrka med ett körcafé. Under rubriken ”Från visa till operett” bjöd man på potpurrier från Vita Hästen och låtar av bland andra Ted Gärdestad och Björn Skifs.

– Vi har körcafé helt enkelt när vi hinner med. Vi försöker att ha det åtminstone en gång per år, säger körledaren Ulla-Marie Nilsson.

Idén med caféformen är förstås att förena musik och socialt umgänge, eller som Ulla-Marie sa, ”det blir mera uppsluppet då”.

Repertoaren som kören bjöd på bestod dels av sånger från och om Österrike, kören tycker det är roligt med ett tema, och landet har en lång och stolt musiktradition. Ett av de största namnen är Franz Schubert, och ett längre urval av hans sånger stod på programmet. Man sjöng också ett potpurri ur operetten ”Vita Hästen”, och det var allsång med klassiker som ”Alptoppens ros”, Wien, mina drömmars stad” och ”Edelweiss”.

I den andra delen var det mest svenska visor, både från den klassiska visskatten och av nyare datum, som ”För kärlekens skull” av Ted Gärdestad och ”Håll mitt hjärta” av Björn Skifs.

Med sina drygt 160 år på nacken är Ytterlännäs förmodligen Sveriges äldsta kyrkokör, och en av de äldsta körerna över huvudtaget i landet. Inger Westin och Anna-Greta Sundin har varit med i mer än 50 år. Inger tycker att det fortfarande är lika roligt.

– Bara halsen håller, säger hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar