Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 7 mars 2011

Vinterfest i Kramfors med spännande inslag


Årets upplaga av Vinterfesten i Kramfors blev åter en stor succé. Den iskalla blåsten kompenserades av vackert solsken, och Kramforsborna sökte sig man ur huse. Programmet bjöd på spännande tävlingar, underhållning, lekar och aktiviteter för både stora och små, servering och försäljning.

Kommunens informationschef Carl-Gerhard Lindberg, som jämte Helena Bruhn agerade också konferencier, var helt lyrisk:

- Det är helt fantastiskt! Kramforsborna gör det så bra som möter upp så mangrant.

- Vinterfesten är en viktig signal att det fortsätter hända positiva saker i Kramfors och att vi jobbar framåt, sa han.

Vinterfesten saknade inte lite udda och originella inslag. På Limstagatan steg röken upp mot skyn vid Fort Kodiaks läger där det bjöds på kaffe. Det var Vilda Västern mitt i Ångermanland.

Vid ingången till tältkåtan på torget hade det inretts en hel bar av is, komplett med bardisk, hyllor, flaskor och glas. Det var Box Whisky som presenterade sin satsning i Marieberg, och gav Kramforsborna en möjlighet att få ett smakprov på den ädla dryck som om tre år kommer att vara färdig och finnas till försäljning som världens nordligaste whisky.

Inne i tältet bjöd Kramfors Dramatiska på barnteater med föreställningen ”Sagor ur en väska”.

Mössparaden lockade ett 15-tal deltagare som visade upp sina mest originella mössor, en tävling där alla var vinnare.

I ”gluggen” efter Hemköp hade Kramfors Alpina byggt upp en skidbacke. Den var visserligen ganska kort, men det är inte många orter som kan skryta med en slalombacke mitt inne i stan.

Här kördes en liten slalom tävling med deltagare i de yngsta ålderklasserna. En del av dem tillhör den absoluta Sverigetoppen i sin respektive åldersklass.

Vinterfesten avslutades med en ganska speciell tävling som gick under benämningen ”Body Strike”. Det kan enklast förklaras med att man spelar bowling i en skidbacke med sin egen kropp, åkandes på ett tefat. Från början var det tänkt att det skulle finnas bowlingkäglor i cellplast, men tyvärr satte den starka blåsten stopp för det, och istället fanns det ett mål längst ner, med en rödmarkering som gav extrapoäng
.
Idén kommer från Anders Johansson, som också agerade domare. Så vitt han visste var det faktiskt världspremiär för denna udda gren.

Kramforsborna fick också mycket beröm av ordningsmakten.

– Det har varit hur lugnt som helst, sa ordningsvakten Heimo Uotela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar