Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 5 mars 2011

Vårlik start för Vinterfest i Kramfors


Lagom till vårens ankomst startar Vinterfesten i Kramfors. Det blir vinterrelaterade aktiviteter för både stora och små under fredag och lördag. Det är tredje året i rad nu som Vinterfesten i Kramfors äger rum.
- Vinterfesten är definitivt här för att stanna, säger Hjördis Åsander från arrangerande På Stan.

Ingen i Kramfors har kunnat undgå att se de praktfulla tältkåtor som har rest på torget. Här är Vinterfestens hjärta. Man tjuvstartade med lunchservering på fredag, senare på eftermiddagen hölls här en After Work med trubadur. På kvällen kom programmets höjdpunkt med en konsert med den omåttligt populära jämtländska gruppen Ständut Blakk (se separat artikel).

Men också på andra ställen hände det spännande och roliga saker. Det visades film på biografen Royal, det var öppet hus på fritidsgårdarna Trumfen och Dr.Barks, och det var förstås nattklubb på Gladan.

Dessutom var det serveringen hela tiden i kåtan, och det var saluhall med försäljning av närproducerat i Konsumgallerian. Många passade också på att beundra de isskulpturarbeten som pågick på torget.

Hjördis Åsander tror att Vinterfesten ligger bra i tiden, många människor tycker det är roligt att det händer något på vintern också.

- Det här är trots allt Norrland, och det är kul att göra något positivt med is och snö, säger Hjördis. Och vi har så många ungdomar som är duktiga på vintersporter.

- Dessutom tycker nog många människor att det är skönt att kunna gå på fest utan att behöva klä upp sig, säger Hjördis Åsander.

Vinterfesten fortsätter med ett digert program på lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar