Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 25 mars 2011

En sång för Japan


Det hölls en solidaritetskonsert för Japans folk igår kväll i Gudmundrå kyrka. När artisten Helena Bruhn såg de fruktansvärda bilderna från naturkatastrofen bestämde hon sig att göra något konkret.

- Man sitter i soffan, tittar på tv, läser tidningen, och gör sedan ingenting. Men det måste gå att göra något!

Helena tog kontakt med några av sina musikbekanta i Kramfors med omnejd, och ingen tvekade, alla ville vara med. Samtliga artister ställde naturligtvis upp helt gratis, och hela behållningen av konserten går oavkortat till hjälp för Japans drabbade folk.

- För oss var det ingen tvekan att ställa upp, sa Per-Åke Stockberg, ledare för Kramfors Storband.

- Sverige är ingen isolerad ö, vi är också beroende av Japan, det är viktigt att vi visar vårt stöd åt alla folk, oavsett vilket land de kommer från, sa sångerskan Annika Östman.

Helena Bruhn vill också gärna ge en eloge åt kyrkoherde Agne A Andersson som upplät Gudmundrå kyrka åt konserten, och gjorde sig besväret att värma upp den kallställda lokalen. De medverkande artisterna var överens om att kyrkan är mycket bra att spela och sjunga i. Den har en fantastisk akustik, och är en plats där alla kan känna sig välkomna.

Konserten bjöd på ett varierat program. Förutom de redan nämnda medverkade också Stefan Bonér och Joel Karlsson. Dessutom uppträdde tre flickor, Evelina Edlund, Linn Fröberg och Anna Sjöstedt, från Helena Bruhns showgrupp från Nyland för ungdomar mellan 6-15 år.

Konserten avslutades med att samtliga artister sjöng den livsbejakande klassikern ”What a wonderful world” tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar