Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 5 mars 2011

Ständut Blakk rev loss i kåtan


Vinterfesten i Kramfors har börjat. Fredagsprogrammets höjdpunkt var ett framträdande i kåtan på torget av den jämtländska gruppen Ständut Blakk. Bandet har varit i Kramfors åtskilliga gånger förut, men det var första gången som de spelade på Vinterfesten.
- Det har alltid gått bra för oss att spela i Kramfors, och det var här vi en gång i tiden fick vårt publika genombrott, säger gitarristen Marcus Albertsson.

Han minns också en spelning på Skulefestivalen för några år sedan, som var ”bland det roligaste vi någonsin har gjort”.

Fredagens konsert var som vanligt en blandning av musik och show. Ständut Blakk kallar sig själva för partyband, och de gör verkligen skäl för namnet. De framför klassiska covers, tolkningar av välkänd musik från Bach och Bellman till AC/DC ochU2. Dessutom spelar de en del egna låtar. Allting serveras med en oslagbar blandning av musikaliskt allvar och scenisk komik. Pär Hedman gör anspråk på att vara Sveriges snabbaste violinist, och visst gick det snabbare och snabbare under kvällen.

Det var fullt ös från början, och hög stämning bland publiken under hela konserten. Ständut Blakks spelglädje smittade av sig, och det rådde ren sommarvärme i tältkåtan mot slutet.

- Det bästa med vintern är Vinterfesten i Kramfors, sa Marcus Albertsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar