Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 4 januari 2022

Kramforsförfattaren Tomas Sjödin: ”Det här priset slår kungamedaljen”

 


Utdelningen av Birger Norman-priset på Birger Norman-dagen är lite av en höjdpunkt för litteraturlivet i Kramfors med omnejd. Så blev det även i år, även om dagen förvandlades på grund av corona till en afton, och istället för en söndag nära Birgers födelsedag någon gång under juli/augusti hölls utdelningen under mellandagarna. Det gick lika bra, nästan i alla fall, och den ganska talrika publiken på Svanö Folkets hus kunde glädjas tillsammans med årets pristagare Tomas Sjödin.

- Av alla priser som finns är det här det jag allra helst ville ha, säger Tomas.

Han är förmodligen välkänd för många i Ådalen, Kramforssonen som är en uppskattad författare och pingstpastor, och flitigt förekommande i både radio och tv.

Birger Normans författarskap har en central roll för Tomas Sjödins eget skrivande, ”jag är marinerad i det normanska”, som Tomas uttrycker det, och det finns slående likheter mellan de två. Liksom sin förebild flyttade Tomas från Kramfors i unga år, Birger Norman var precis som Tomas Sjödin uppvuxen i en kristen miljö, bådas familjer tillhörde frikyrkor, och Birger Norman förenade socialistisk övertygelse med kristen tro.


Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar