Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 26 oktober 2016

Doug och Chip till Ådalen




Countrystjärnan Doug Seegers, som har fått sitt genombrott i tv-programmet Jills veranda, och har besökt våra trakter vid flera tillfällen, kommer tillbaka till Ådalen. Han ska ut på en julturné i Sverige och kommer till Ytterlännäs kyrka den 2 december. Han kommer att spela med sitt band och det blir en mix av hans egna julsånger, amerikanska julsånger, och givetvis country!

Det blir den enda julspelningen Doug gör i området.

För drygt ett år sedan spelade Doug för utsålda hus på Bollsta Folkets hus och han gjorde också en liten spelning på Nylandsskolan några timmar innan.

-          Vi hoppas därför på många barn på hans konsert denna gång, Doug älskar ju att spela för barn, säger Peter Söderlind från arrangerande Rootsy Music Höga kusten.

Biljetterna till den konserten kommer att säljas på Tickster, och man kan även köpa de över disk på Spelhörnan på Ica Rosen i Nyland.



Chip Taylor, denna legendariske låtskrivare som fyllde Tingshuset i Nyland i augusti förra året, och som Fredrik Högberg efteråt tyckte var den bästa konserten som varit på Tingshuset, kommer tillbaka igen till Ådalen den 21 januari.

 Dessutom med ett nytt album i bagaget så det kommer att bli en mix mellan nytt och gammalt. Chip är, för de som inte redan vet, mannen bakom hits som Wild Thing och Angel of the morning. Han har även skrivit låtar som spelats in av Johnny Cash, Waylon Jenning och Janis Joplin.

Med sig har Chip också denna gång den briljante keyboardisten Göran Grini från Norge.

Det som hänt efter att Chip varit i Sverige senast är att han blivit invald i prestigefyllda Songwriters Hall of Fame, bland låtskrivare som Bob Dylan, Leonard Cohen, Kris Kristofferson, och Bruce Springsteen.

Som en extra nyhet kring Chip Taylors konsert är att den kommer att hållas i besökscentrat på Box Destilleri. Första gången en konsert hålls i den byggnaden. Det blir en liten intim konsert med plats för högst 80 personer i publiken.

Biljetterna till denna konsert kommer också att släppas på Tickster.

-          Vilken perfekt julklapp att ge bort en konsert med Chip Taylor på Box, säger Peter Söderlind.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar