Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 27 oktober 2011

Smått och gott från vårt avlånga land


Socialdemokratisk förnyelse

Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu vill bekämpa sociala problem i vissa stadsdelar med att införa andra klassens medborgarskap och fler poliser. En gång i tiden ansåg socialdemokraterna att sociala problem hade sociala orsaker, och skulle bekämpas genom att man eliminerade dessa orsaker genom olika välfärdsåtgärder.
Reepalu har tydligen läst ledarsidorna i borgerliga (nästan alla) tidningar, och förstått att det är bara nostalgi, 70-tal och gammalt i största allmänhet. Det krävs förnyelse.
Och att lösa arbetslöshet, förslumning, fattigdom och utanförskap medelst utvisning av invandrare och poliser i varje hörn är onekligen ett nytt grepp.
De nya socialdemokraterna?

EU:s Bagdad-Bob får stryk i debatt

Jag har alltid hållit på de svaga. Därför höll jag på EU-ministern Birgitta Ohlsson när hon debatterade euro med Jonas Sjöstedt i Agenda. Tala om underdog! Eller kanske snarare Bagdad-Bob. Kris, vilken kris? Alltså den valutan som skulle förhindra kriser, men befinner sig i total kris, som egentligen inte finns, den är jättebra, hade vi bara haft mer regler som har skapat den här krisen, som inte är någon kris, skulle det vara ännu bättre.
Det var synd om henne. Och Jonas Sjöstedt var bara hemskt elak. Och osportslig – man sparkar inte på dem som ligger. Fast när ska man annars sparka på dem?

Vi betalar inte! Vi betalar inte!

Fredrik Reinfeldt hävdar bestämt att skattebetalarna inte ska behöva betala alls för att rädda de krisande bankerna. Det ska nämligen bankerna själva göra.
Det är helt genialt i all sin enkelhet. För att inte ett antal banker ute i Europa, framför allt i Frankrike, ska gå omkull behövs det astronomiska summor till en räddningsfond. Dessa pengar ska tas fram av…bankerna.
Vår statsminister har inte bara revolutionerat politiken och medicinen, utan nu också nationalekonomin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar