Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 28 oktober 2011

Kulturtorget vecka 43


1. Har vi blivit mer krävande när det gäller konstupplevelserna, bara riktigt stora namn som får oss att reagera? Apropå aktuella utställningar med Frida Kahlo och Diego Rivera (Göteborgs konstmuseum) och Turner och Monet (Nationalmuseum).

Mer krävande vet jag inte, däremot har förmodligen också konstvärlden drabbats av kändisfixeringen. Det är nog det enda som får de flesta att alls reagera, i synnerhet om någon kändis gör något antingen dumt eller skumt.

2. Har ni något förhållande till den av många älskade Tintin? Apropå att Steven Spielberg och Peter Jacksons Tintin-film har premiär den här veckan.

Nej, inget alls. Och så tycker jag att Steven Spielberg och Peter Jackson ska klippa sig och skaffa sig ett riktigt jobb.

3. All bra opera är redan skriven och inga nya operor blir klassiker? Ligger det något i ett sådant påstående, som man hör ibland? Apropå att Norrlandsoperan ska sätta upp en opera i Umeå 2014 efter P O Enquists roman "Blanche och Marie".

Det kan man väl inte veta förrän efteråt? Det ligger i sakens natur att klassiker det blir ett verk först efter en tid, ofta ganska lång tid. Ingen skulle komma på idén att säga att all god mat redan har ätits. Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar