Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 11 april 2011

Flitiga bin i Bollsta belönades


Bollstabruk Intresseförening (Bi) höll en galamiddag i lördagskväll på Folkets Hus i Bollsta då Årets Bin 2010 utsågs. Dessa bin är flitiga medlemmar som på ett förtjänstfullt sätt verkat för att samhället Bollstabruk börjat rustas upp förra året.

Utmärkelserna delades ut i två kategorier: dels till den projektgrupp som verkat för att den yttre miljön i de centrala delarna av Bollstabruk rustats upp, och dels till den projektgrupp som verkat för att rekreationsmöjligheter i Bollstabruk vidareutvecklats.

Vinnare i den första kategorin var en projektgrupp bestående av Toivo Nylander, Svante Näsman, Rolf Edlund, Rune Jonsson, Sören Strindlund, Bertil Hedin, Stefan Granlöf och Kjell Sjölander. Med ideella insatser, hjälp från lokala entreprenörer och företag samt ekonomiskt stöd från kommunen har gruppen under hösten 2010 restaurerat gång- och cykelvägen och träbron mellan Kejsarstan och Bollstahallen.
Vinnare i den andra kategorin var en projektgrupp bestående av Rune Jonsson, Björn Östblom, Toivo Nylander, Bernt Eriksson och PG Wallin. Denna projektgrupp återuppförde en gammal vandringsled mellan Svedjebergets topp och Röåsen.

- Det är tack vare det fantastiska engagemanget från våra projektgrupper som vi börjat få saker och ting att hända i Bollstabruk, säger Roger A Åkerblom, ordförande i Intresseföreningen, som delade ut ett diplom till varje projektdeltagare.

Lars T Johansson och trubaduren Patrik Eriksson från Kramfors underhöll de närmare hundra medlemmar och gäster som samlats till denna gala som gick i engagemangets anda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar