Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 26 augusti 2010

Gammlomra på Hamnmagasinet i Nyland


Musikcafésäsongen på Hamnmagasinet i Nyland avslutades på onsdag kväll. Uppslutningen var som vanligt mycket bra, det var gott och väl ett hundratal Nylandsbor som trotsade regn och kyla för att söka sig till underhållningen i ortens äldsta byggnad. I pausen delades det ut blommor till trotjänare från föreningen Hamnmagasinets vänner, som har dragit det tyngsta lasset i arrangerandet av musikcaféerna.

För underhållningen stod bandet Gammlomra, något som det har gjort varje gång på Hamnmagasinets avslutningar de senaste åren.

- Egentligen hade jag velat att vi hette ”Gammlomra med ungtuppa”, berättar bandets nestor Bert Holmsten, men ungtupparna var inte med på det!

Man bjöd på ett blandat program. Började med ”Ynglingen” från en skivinspelning gjord av Berts numera avlidne bror, tillika pappa till bandets trumslagare Mikael Holmsten. Sedan blev det Boteåkupletter, gamla godingar som ”Only You”, önskelåtar på begäran, för att avlutas med allsång så att taket höll på att lyfta.

- Vi kör det gamla Lomrastuket, säger Bert, underhållning och bus. Fast det blir mest underhållning förstås.

Arrangemangen av musikcaféerna sker tack vare många ideella krafter från föreningen Hamnmagasinets vänner. De två ”tyngsta ångloken”, som föreningens ordförande Eira Edström kallade dem, har dock i tio år varit Doris Wallin och Gunnel Mattsson. De belönades i pausen med var sin praktfull blombukett.

- Det är mycket folk här idag, säger Doris Wallin, och vi har haft en bra sommar. Och om humöret och hälsan tillåter finns det gott hopp om musikcafé här på Hamnmagasinet också nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar