Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 11 augusti 2010

Tisdagsklubben för mc-intresserade


Varje tisdag klockan 18 träffas ett gäng mc-entusiaster på OK-macken i Kramfors. Härifrån åker man ut till olika ställen och fikar. Mc-intresset förenar, och det viktiga är att åka tillsammans.

Det är tredje året som de mc-intresserade samlas varje tisdag under sommaren vid OK-macken. Man brukar vara mellan 25 och 30 motorcyklar.

- Som mest har vi varit 44 cyklar, säger Håkan Lilja, med ”bakryttare” blir det uppåt 50 personer.

Just den tisdagen när tidningen är där är det dessvärre dåligt väder, och uppslutningen är också sämre. De flesta kommer från Kramfors med omnejd, men det händer att det dyker upp mer långväga åkare. Man turas om att vara ”road captain”, den som anför täten och bestämmer vart man ska.

- Vi åker 10-20 mil bort, berättar Håkan, Sundsvall, Resele, Köpmanholmen, Mannaminne, alla möjliga ställen. Vi brukar vara tillbaka runt nio.

Alla understryker att man är varken en klubb eller förening, utan bara ett kamratgäng som delar ett gemensamt intresse. Det finns en hemsida på internet, med det lämpliga namnet hojskoj.nu, och som typiskt nog är det ingen som vem det är som sköter.

- Det fina med det här gänget, säger Håkan Lilja, är att det är så blandat. Både när det gäller ålder och cyklar. Här finns alla sorter. Roligt också med nya bekantskaper.

De andra instämmer. De startar sina motorcyklar med ett bedövande vrål, och accelererar iväg söderut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar