Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 23 augusti 2010

Politiker i närproducerad matkamp


LRF:s kommungrupp slog ett slag för närproducerat genom att utmana politiker på en ”Kockduell”. Torget i Kramfors intogs på lördagen av två tremannalag, som under ledning av de politiska rivalerna Micael Melander (S) och Bertil Böhlin (C) tävlade i matlagning med lokala råvaror.

Det röda laget bestod av förutom Melander av riksdagsledamoten Eva Sonidsson och Rainor Melander, medan Bertil Böhlin kompletterades av Ida Stafrin och Peder Svensson. Unge Peder var tävlingens mest professionelle deltagare eftersom han går en kockutbildning.

Annars förklarade sig hans lagledare vara en expert på omeletter, hans opponent däremot avslöjade att han hade tjuvtränat vid Muurikkagrillen hela sommaren då han var ute med husvagnen.

Lagen skulle laga en varmrätt och en efterrätt av närproducerade råvaror, som sedan skulle bedömas av en jury bestående av dagens konferencier Lars T Johansson, Miljöpartiets Rolf Andersson och Gull Sundlöf, kökschef i Kramfors.

Menyn bjöd inte på några större överraskningar. En köttbit, rotsaker, mycket ganska närproducerad Västerbottenost, och vinbär och rabarber till dessert.

Det röda laget försökte övertrumfa motståndarna genom att laga till en trerätters med förrätt, men juryn lät sig inte imponeras. Efter en noggrann utvärdering, då man lät sig väl smaka, dömde man till allas förvåning oavgjort.

Båda lagen förklarade sig emellertid nöjda med maten, sin egen insats och tävlingens resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar