Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 31 mars 2010

Travskola för barn på Dannero


På söndag började travskola för barn på Dannero. Verksamheten syftar till att väcka intresse för travsporten bland de minsta.

Travskola för barn har funnits till och från under flera år, berättar Katarina Stattin som leder skolan, men nu är det meningen att den ska permanentas. Det ska också finnas möjligheter till fortsättnings- och påbyggnadskurser.

Katarina ”Kattis” Stattin är själv inte lastgammal, hon är bara 20, men har trots det hunnit med att hålla på med ponnytrav i åtta år. För något år sedan övergick hon till ”riktigt” stortrav, och hon satsar på en tränarkarriär inom sporten.

Travskolan vänder sig till barn från fem år och uppåt, och de flesta av de tio anmälda eleverna är mellan sex och sju år gamla. Majoriteten är flickor, något som Katarina Stattin tycker är lite synd.

- Men det viktiga är att vi får många elever, säger hon.

Innan det blir dags för de stora travtävlingarna på V75 handlar det för barnen mest om lek. De ska genom travskolan få hästvana och lära sig hur man sköter om en häst.


Det gick inte att ta fel på barnens entusiasm när ponnyhästarna skulle ledas från hagen för att bli ompysslade i stallet.


Publicerat i Tidningen Ångermanland 2010-03-29

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar